VOORMALIG F1-COUREUR EN SKY SPORTS-ANALIST MET DE DOOD BEDREIGD NA GP VAN AUSTRALIë

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports-presentator Johnny Herbert heeft verteld dat hij na de Grand Prix van Australië een "stortvloed aan doodsbedreigingen" heeft ontvangen. Het heeft de 59-jarige coureur er echter niet van weerhouden om in de toekomst andere F1-races als steward bij te wonen.

Herbert maakte deel uit van het stewardsteam voor de Grand Prix van Australië. Bij deze Grand Prix vond het ongeluk van George Russell, die volgens de stewards veroorzaakt werd door een vroeg remmende Fernando Alonso. De Spanjaard werd gestraft. Hij kreeg een tijdstraf van 20 seconden, waardoor hij van de zesde naar de achtste plaats zakte.

Doordat Herbert betrokken was bij de beslissing rondom het incident, heeft hij doodsbedreigingen gehad, zo vertelt hij tegenover Fastest Payout Online Casino: “Ik was steward tijdens de GP van Melbourne en de gevolgen waren verschrikkelijk. Ik kreeg een stortvloed aan doodsbedreigingen via sociale media. Gelukkig sta ik sterk in mijn schoenen.

Herbert over 'zielige' bedreigingen van Alonso-fans

Herbert reed zelf 11 jaar in de Formule 1 voor zeven teams en behaalde drie overwinningen tijdens zijn F1-carrière. Na zijn pensioen werd hij van 2012 tot 2022 televisiepresentator voor Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk en nu is de Brit betrokken als steward bij races.

Nadat hij deze bedreigingen online had ontvangen, bestempelde Herbert ze als "zielig" en zei hij dat hij niet kon geloven dat hij "degene was die onder de bus werd gegooid".

"Er waren vier stewards en we hebben het er allemaal over gehad. We moeten een beslissing nemen op basis van wat ons wordt voorgelegd en we moeten beide coureurs, Alonso en Russell, aanhoren. We hadden al gegevens gezien en geanalyseerd, samen met de gegevens van de teams zelf. We weten dus heel goed wat er gebeurd is voordat ze de kamer binnenkomen [om zichzelf te verdedigen]."

Hebert sprak ook over waar de meeste van deze bedreigingen vandaan kwamen en waarom ze op hem gericht waren: "Er waren berichten met emoji's van een dolk. Dat waren mensen die zeiden: we weten waar je woont, we komen je halen."

"De meesten waren Spaans. Dit speelt al sinds Bahrein, twee jaar geleden denk ik. Een paar jaar daarvoor, toen hij bij McLaren was, zat Alonso bijna elke race op de radio de motor af te kraken en zei hij dat het net een GP2-motor was. Hij was echt luidruchtig. Ik werkte toen voor Sky en zei dat als Alonso het niet leuk vond, hij het team moest verlaten. Ik zei niet dat hij met pensioen moest gaan."

"Hij kwam toen live in de uitzending in Bahrein naar me toe en nam me in de maling door te zeggen dat hij wereldkampioen was en niet met pensioen zou gaan en commentator zou worden omdat ik geen wereldkampioen was. De fans gebruikten dat toen als een wapen tegen mij na Australië. Mensen zeiden dat omdat ik nooit wereldkampioen was geweest, ik niet in de positie stond om iets over het incident te zeggen."

Herbert sloot echter af door te zeggen dat deze haters op sociale media zijn standpunt over het zijn van steward in de toekomst niet hebben veranderd: "Het heeft me er niet van weerhouden om in de toekomst weer als steward werkzaam te zijn. Het hoort er allemaal bij, helaas. Ik was de steward van de coureurs in Melbourne, dus als een coureur iets fout doet, is hij degene die het zwaar te verduren krijgt. Ik accepteer het. Het is geen probleem."

2024-04-24T16:36:28Z dg43tfdfdgfd